Puoli vuotta apteekkarina:
”Mutkat matkassa kasvattavat”

Haastattelu Apteekkari-lehdessä

Oma apteekki on ollut Jarno Kaarlaksen haave työuran alkumetreiltä saakka. Nyt se on todellisuutta, mutta helpolla haave ei ole päästänyt.

”Porvoo on kaunis kaupunki. Olenkin jo kuvitellut itseni Porvoonjoen rannalle jäätelöä syömässä, katsellen samalla apteekille päin, miettien, että ne mutkat matkassa olivat varttumista varten.”

Näin runoili apteekkari Jarno Kaarlas Apteekkari-lehden Apteekkariksi-palstalle alkuvuodesta 2024, kun hän oli juuri aloittanut Porvoon Taidetehtaan apteekin ruorissa.

Ja nyt kesän korvalla ollaan tosiaan täällä. Joen rannalla, ja vastapäätä siintää apteekki. Jäätelöä ei tosin ole, sillä jäätelökioski on vielä kiinni, kiitos hyytävän toukokuun alun. Se ei enää Kaarlasta hetkauta, sen verran isompiakin mutkia on matkalle mahtunut.

– Haastavaa on tosiaan ollut, huhhuh, Kaarlas summaa reilun puolivuotisen taipaleensa uutena apteekkarina.

 

Luovia ratkaisuja

Ehkä isoin urakka on ollut apteekin muutto ja rakentaminen heti uran alkumetreillä. Kaarlaksen visio oli, että Taidetehdas on apteekin sijaintina investointi tulevaisuuteen.

Ja tulevaisuus näyttääkin hyvältä. Naapuriin on lähivuosina tulossa iso automarketti, jonka rakennustyöt ovat käynnistymässä. Kaarlas uskoo, että se lisää alueen kiinnostusta muidenkin yrittäjien silmissä ja tuo alueelle sekä yrityksiä että ihmisiä.

Mutta kaikki tämä on vielä tulossa. Toistaiseksi asiakkaat ovat löytäneet uuden apteekin odotettua hitaammin.

– Nyt suunta on jo ylöspäin, mutta alkuun olemme joutuneet toimimaan hiukan vajaateholla.

Se on tarkoittanut luovia ratkaisuja muun muassa henkilökunnan työllistämiseksi. Kaarlas on vuokrannut apteekkinsa henkilökuntaa apteekkarikollegoilleen, joilla on puolestaan ollut pulaa työvoimasta. Nyt henkilökunta on jo palaamassa takaisin kotipesään, ja Kaarlas sanoo olevansa heille valtavan kiitollinen joustavuudesta ja venymisestä.

 

Lue koko artikkeli Apteekkari-lehden nettisivuilta!

Muut artikkelit

TAIDETEHTAAN TÄHTI – Raisa

TAIDETEHTAAN TÄHTI – Raisa

Taidetehtaan tähti - RaisaOlen Raisa ja työskentelen täällä Taidetehtaan apteekissa farmaseuttina. Farmaseutiksi valmistuin vuonna 2008, joten muutama vuosi on jo tätä työtä takana. 🙂 Olen liikunnallinen ja pidän ulkoilusta. Arjen kiireiden keskellä ei aina riitä...

lue lisää
Apteekkarin tervehdys

Apteekkarin tervehdys

Apteekkarin tervehdysUusi vuosi, uudet kujeet ja ne lupaukset!Vuoden vaihtuessa uudeksi moni meistä lupaa toimia toisin, paremmin kuin ennen. Usein kuitenkin nuo lupaukset ovat kovin ehdottomia ja tuppaavat kaatumaan ennemmin tai myöhemmin. Tätä seuraa usein pieni...

lue lisää